+38 097 889-80-10
+38 068 864-09-29

Тенденції сучасного автоклавування

Тенденції сучасного автоклавування

Той чи інший вид консервованих продуктів – м’ясних, рибних чи овочевих – у своєму житті їла кожна людина. Цінність таких продуктів обумовлена тривалим (від декількох місяців до 3-х років) терміном придатності та збереженням поживних властивостей харчової продукції. Це означає, що споживач отримує смачний та якісний продукт протягом всього тривалого терміну зберігання.

Конструктивні особливості автоклавів горизонтального типу

Наша компанія перша в Україні налагодила випуск горизонтальних стерилізаційних автоклавів. Їх горизонтальна конструкція є суттєвою перевагою — з точки зору загальної виробничої потужності на одиницю часу та експлуатаційної зручності.

Технологічне приготування продукту в автоклаві горизонтального типу забезпечується такими складовими: гідравлічною, теплообмінною, програмною та герметичною.
Гідравлічна складова включає в себе гідравлічний контур автоклава, що складається з потужного циркуляційного насосу, душуючої системи та корпусу автоклава. Вода, що циркулює в автоклаві забирається з днища корпусу, прокачується через пластинчатий теплообмінник та подається в душуючу систему. Саме великий об’єм води, що проходить через душуючу систему та омиває продукт, дозволяє рівномірно прогрівати внутрішній об’єм автоклава. Рівномірність прогріву продукту в наших автоклавах є основною перевагою в порівнянні з автоклавами вертикального типу.
Основою теплообмінної складової є пластинчатий теплообмінник та система пневматичних клапанів, що керують подачею пару на етапі нагріву та стерилізації, та подачею холодної води на етапі охолодження.
Програмна складова – це розроблене нашою компанією програмне забезпечення, що дозволяє проводити процес стерилізації в автоматичному режимі. Оператор завантажує продукт в автоклав, закриває кришку, запускає необхідну програму та чекає завершення циклу стерилізації.
Герметична складова забезпечується байонетним затвором з пневматичним ущільненням.
Сукупність вище перелічених складових дозволяє забезпечити вихід на режим стерилізації – температура 120° С за 20 хв., проводити стерилізацію з мінімальними відхиленнями температурного режиму ± 0,1° С та мінімальними відхиленнями режиму тиску ± 0,05 бар.

В процесі роботи автоклава на виході з теплообмінника отримується конденсат з температурою що не більше ніж на 10°С, вища ніж температура води в циркуляційному контурі автоклава. Такі показники свідчать про максимальну ефективність використання енергії пару в процесі стерилізації.

Наша компанія має досвід виконання автоклавів з електричним типом нагріву води, але варто зазначити, що такі автоклави можуть бути максимум на 2і корзини і потребують великої потужності електромережі.

Тенденції сучасного автоклавування - фото 1

Автоклави пройшли сертифікацію CE, відповідають нормам експлуатації сосудів під тиском ЄС.

Види термічної обробки

В автоклаві можна проводити наступні види термічної обробки:
– стерилізація – проводиться при температурі вище 100°С, збільшує термін зберігання продукту до 3-ох років, має широкий вибір тари та продуктів;
– пастеризація – обробка харчових продуктів при температурі нижче 100°С, збільшує термін зберігання до 2-ох місяців за температури +4°C, дозволяє знизити рівень консервантів в продукті;
– варка – відмінний смак та якість кінцевого продукту, відсутність втрати ваги продукту, можливість використання великої упаковки, продукція підходить для реалізації в столових та сегменті HoReCa.

Тенденції сучасного автоклавування - фото 2

Для виробництва яких продуктів підходить

Асортимент продуктів які можна обробляти в автоклаві дуже широкий, серед них: м’ясні консерви та тушонки, паштети, каші з м’ясом та овочами, варка або консервація овочів, сухі пайки (реторт пакети), згущене молоко, вологі корма для тварин.

Тенденції сучасного автоклавування - фото 3

Перелік суміжного обладнання

Варто зазначити, що наша компанія виробляє суміжне обладнання яке використовують в технологічному процесі стерилізації. В першу чергу це напівавтоматичні завантажувач і розвантажувач банок в корзини, машина мийки і обдуву банок, варочні котли і фаршмішалки різних об’ємів, вакуумні масажери м’яса, барботажні мийки овочів і фруктів та багато іншого обладнання.

Тенденції сучасного автоклавування - фото 4

Переваги купівлі у вітчизняного виробника

Невисока, в порівнянні із закордонними виробниками, вартість обладнання. Власна конструкторська й виробнича бази дозволяють нам випускати не тільки широкий спектр обладнання різного призначення для харчовиків, а й вирішувати нетипові технологічні завдання наших клієнтів. Комплексне проектне планування роботи цеху різних типів та виробничих потужностей. Швидке сервісне гарантійне та постгарантійне обслуговування обладнання. Наші автоклави вже використовують найбільші виробники України — МХП, БОРИСФЕН-ТРЕЙД, ВІЗИТ, НИВА ПЕРЕЯСЛАВЩИНИ, ЧУДОВА МАРКА, КЛІОН ГРУП та інші.

Тенденції сучасного автоклавування - фото 5

Запрос стоимости